Leaving Website

You are leaving the prediabetes informational website of Merck. This link will take you to a website to which our privacy policy does not apply. Merck has no control over the contents of these sites or resources, and accepts no responsibility for them or for any loss or damage that may arise from your use of them.

Vaš rezultat je . Vi ste u NISKOM riziku za pojavu dijabetesa.
4
Dobre vesti, test pokazuje da je Vaš rizik za pojavu dijabetesa nizak. To znači da je mala verovatnoća da imate predijabetes. Procenjuje se da 1 od 100 osoba sa niskim rizikom razvije dijabetes u narednih 10 godina. Nastavite sa zdravim životnim navikama koje rizik za dobijanje dijabetesa održavaju niskim. To možete postići tako što ćete brinuti o svojoj telesnoj težini, redovnim vežbanjem i zdravom ishranom.
Vaš rezultat je . Vi ste u BLAGO POVEĆANOM riziku za pojavu dijabetesa.
Test pokazuje da je Vaš rizik za pojavu dijabetesa blago povećan. To znači da je blago uvećana verovatnoća da već imate predijabetes. Procenjuje se da 1 od 25 osoba sa visokim rizikom razvije dijabetes u narednih 10 godina. Budite oprezni, kako se rizik ne bi povećao. To možete postići tako što ćete voditi računa o svojoj težini, redovno vežbati i hraniti se zdravo.
Vaš rezultat je . Vi ste u UMERENOM riziku za pojavu dijabetesa.
Odmah krenite u akciju. Posetite lekara kako bi on mogao da utvrdi da li imate predijabetes. Promenite svoje životne navike, jer zdraviji izbori mogu pomoći da kontrolišete nivo šećera u krvi. Dobra vest je da čak i ako imate predijabetes, dijabetes može biti odložen ili izbegnut. Ako se utvrdi da ste osoba sa predijabetesom, pruža Vam se druga priliku da napravite neophodne promene u svom načinu života.
Vaš rezultat je . Vi ste u VISOKOM riziku za pojavu dijabetesa.
Test pokazuje da je Vaš rizik za pojavu dijabetesa visok. Procenjuje se da 1 od 3 osobe sa visokim rizikom razvije dijabetes u narednih 10 godina. To znači da postoji velika verovatnoća da imate predijabetes.

Odmah krenite u akciju. Posetite lekara kako bi on mogao da utvrdi da li imate predijabetes. Promenite svoje životne navike, jer izbor zdravijeg načina života može pomoći da kontrolišete nivo šećera u krvi. Dobra vest je da čak i ako imate predijabetes, dijabetes može biti odložen ili izbegnut. Ako se utvrdi da ste osoba sa predijabetesom, pruža Vam se druga priliku da napravite neophodne promene u svom načinu života.
Vaš rezultat je . Vi ste u VEOMA VISOKOM riziku za pojavu dijabetesa.
Test pokazuje da je Vaš rizik od pojave predijabetesa veoma visok. Procenjuje se da će 1 od 2 osobe sa visokim rizikom razviti dijabetes u narednih 10 godina. To znači da je veoma velika verovatnoća da već imate predijabetes.

Odmah krenite u akciju. Posetite lekara kako bi on mogao da utvrdi da li imate predijabetes. Promenite svoje životne navike, jer izbor zdravijeg načina života može pomoći da kontrolišete nivo šećera u krvi. Ako se utvrdi da ste osoba sa predijabetesom, pruža Vam se druga priliku da napravite neophodne promene u svom načinu života.
Promene životnih navika
Izbalansirana ishrana
Malim promenama u ishrani smanjuje se rizik od razvoja tipa 2 dijabetesa.
Redovna fizička aktivnost
Fizička aktivnost poboljšava Vašu kondiciju i pomaže organizmu da bolje kontroliše nivo šećera u krvi.
Smanjenje telesne težine
Ukoliko ste gojazni, gubljenjem nekoliko kilograma možete smanjiti nivo šećera u krvi, poboljšate zdravlje i osećaćete se bolje