Leaving Website

You are leaving the prediabetes informational website of Merck. This link will take you to a website to which our privacy policy does not apply. Merck has no control over the contents of these sites or resources, and accepts no responsibility for them or for any loss or damage that may arise from your use of them.

Predijabetes test Predijabetes test
Predijabetes test

Jednostavan test koji Vam pokazuje da li ste u riziku od dijabetesa. Neće Vam oduzeti mnogo vremena. Saznajte da li ste u riziku i načinite prvi korak ka preuzimanju kontrole.

Ne postoje jasni simptomi predijabetesa, tako da postoji mogućnost da ste potpuno nesvesni njegovog postojanja. Ukoliko imate predijabetes, nivo šećera u Vašoj krvi je iznad normalnog nivoa i veća je šansa da razvijete dijabetes u budućnosti. Postoje faktori koji Vam mogu ukazati na povećani rizik od predijabetesa iako ne sumnjate u njegovo postojanje. Saznanje da imate predijabetes Vam daje mogućnost da kontrolišete nivo šećera u krvi pre nego što se razvije u dijabetes. Uradite test i saznajte da li ste u riziku.

Starost:

Pol:

Indeks telesne mase (BMI) |
Weight (pounds):

Visina (cm):
Težina (kg):
Visina (cm):
BMI

Obim struka meren ispod rebara (cm):

Koliko često jedete voće i povrće?

Da li ste fizičkiタ aktivni 30 min. dnevno?

Da li ste ikada uzimali terapiju za visok krvi pritisak?

Da li vam je ikada izmerena povišena vrednost šećera u krvi (u rutinskom pregledu, tokom bolesti ili u trudnoći)?

Da li neko u Vašoj porodici ili od rođaka ima dijabetes (tipa 1 ili tipa 2)?

  • *Različiti upitnici o riziku mogu imati različite rezultate